Ομιλία: Σεξουαλική Αγωγή Εφήβων

15 Νοεμβρίου 2021
Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την ομιλία του παιδιάτρου κ. Αντώνη Μακρή, Υπεύθυνου της Ιατρικής Υπηρεσίας Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την σεξουαλική αγωγή των εφήβων.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας «Σώμα και Ταυτότητα», ο παιδίατρος κ. Αντώνης Μακρής, Υπεύθυνος της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κολλεγίου Αθηνών, πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 2017, ομιλία με θέμα «Εφηβεία: μία περίοδος με σημαντικές αλλαγές και μεγάλες προκλήσεις», την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού και απάντησε διεξοδικά σε όλες τις απορίες τους, που είχαν υποβάλει ελεύθερα και ανώνυμα πριν την πραγματοποίησή της.
Είναι μία ομιλία την οποία αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι έφηβοι και οι γονείς τους!
Ο κ. Μακρής, μεταξύ άλλων, περιέγραψε αναλυτικά τις σωματικές και ψυχικές αλλαγές που συμβαίνουν στα κορίτσια και τα αγόρια κατά τη διάρκεια της εφηβείας και πότε αυτές αναμένονται χρονικά. Μίλησε για την ανατομία και τη φυσιολογία του γεννητικού συστήματος των εφήβων και πιθανές σχετικές διαταραχές, όπως και για το τελικό ύψος και πώς αυτό καθορίζεται. Αναφέρθηκε στην εμμηνορυσία, την στύση και εκσπερμάτιση, τον αυνανισμό, την πορνογραφία, την ομοφυλοφιλία και τις σεξουαλικές επαφές και την κατάλληλη ηλικία έναρξης αυτών. Τέλος, μίλησε για τα σύγχρονα πρότυπα και την διαφορετικότητα και τόνισε ότι το διαφορετικό είναι φυσιολογικό.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την ομιλία του παιδιάτρου κ. Αντώνη Μακρή, Υπεύθυνου της Ιατρικής Υπηρεσίας Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την σεξουαλική αγωγή των εφήβων.

  • Παιδιατρική σημαίνει

  • αγάπη για το παιδί,

  • κατανόηση για τον έφηβο,

  • αφοσίωση στην οικογένεια

Ιατρείο

25ης Μαρτίου 2
Παπάγος - Χολαργός
210 6542238
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 myped.gr All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.
Η ιστοσελίδα myped.gr έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε ιατρική οδηγία, διάγνωση ή θεραπεία του γιατρού σας ή άλλου επιστήμονα υγείας.
Οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας πρέπει να αναφέρει ρητά την πηγή και μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης του δημιουργού της.