Η Ψυχοκινητική Εξέλιξη του Βρέφους

02 Μαρτίου 2021
Η παρακολούθηση των αλλαγών που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια κάθε γονιού καθώς το μωρό μεγαλώνει και κατακτά συνεχώς νέες δεξιότητες είναι συναρπαστική.

Η παρακολούθηση των αλλαγών που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια κάθε γονιού καθώς το μωρό μεγαλώνει και κατακτά συνεχώς νέες δεξιότητες είναι συναρπαστική. Με την κατάλληλη ενημέρωση, θα είστε σε θέση να ανταποκρίνεστε αποτελεσματικά στις ανάγκες του μωρού σας και να δίνετε τα κατάλληλα για την ηλικία του ερεθίσματα.

Τα στάδια εξέλιξης που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω, βασίζονται στο μέσο όρο. Μην ανησυχήσετε εάν το παιδί σας αποκλίνει από αυτό το μέσο όρο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι κάθε μωράκι είναι μοναδικό και αναπτύσσεται με τον δικό του ρυθμό. Ο χρόνος κατά τον οποίο κατακτά συγκεκριμένες δεξιότητες μπορεί να διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με άλλα μωρά της ίδιας ηλικίας, με τα αδελφάκια του, αλλά παρόλα αυτά να είναι απολύτως φυσιολογικός. Οι γονείς που έχουν μεγαλώσει δίδυμα παιδιά μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Επιπλέον, κάποια μωρά είναι πιθανό να κατακτήσουν πιο γρήγορα κάποιες δεξιότητες π.χ. τις κινητικές, ενώ μπορεί να καθυστερήσουν λίγο σε άλλες. Τέλος, για να αναπτυχθούν ορισμένες δεξιότητες πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική εξάσκηση, π.χ. αν δεν έχουμε δώσει ποτέ τη δυνατότητα, είναι πιθανό να μην μπουσουλήσει.

Είναι σημαντικό να ζητήσετε τη συμβουλή και την εκτίμηση του παιδιάτρου, αν σας προβληματίζει οτιδήποτε έχει σχέση με την ανάπτυξη του μωρού σας.

Ημερολόγιο Εξέλιξης

1-2 εβδομάδων
1 μηνός
2 μηνών
4 μηνών
6 μηνών
9 μηνών
12 μηνών
15 μηνών
18 μηνών
2 - 2,5 ετών
Αντώνης Μακρής
Παιδίατρος

  • Παιδιατρική σημαίνει

  • αγάπη για το παιδί,

  • κατανόηση για τον έφηβο,

  • αφοσίωση στην οικογένεια

Ιατρείο

25ης Μαρτίου 2
Παπάγος - Χολαργός
210 6542238
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 myped.gr All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.
Η ιστοσελίδα myped.gr έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε ιατρική οδηγία, διάγνωση ή θεραπεία του γιατρού σας ή άλλου επιστήμονα υγείας.
Οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας πρέπει να αναφέρει ρητά την πηγή και μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης του δημιουργού της.