• Υπηρεσίες
  • Προαγωγή μητρικού θηλασμού

Προαγωγή μητρικού θηλασμού

Ο μητρικός θηλασμός προάγεται ως η ιδανική αποκλειστική τροφή του βρέφους και υποστηρίζεται θερμά από την προγεννητική επίσκεψη, τη διάρκεια της γαλουχίας έως και τον αποθηλασμό. Με τις χρήσιμες συμβουλές του παιδιάτρου επιτυγχάνεται η εγκατάσταση του θηλασμού, η αύξηση της παραγωγής γάλατος, ακόμη και σε περιπτώσεις προηγούμενων λανθασμένων χειρισμών, η σωστή περιποίηση του στήθους και η ενδεδειγμένη διατροφή της θηλάζουσας.

Η εμπειρία δείχνει ότι η καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας στη μητέρα αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας. Με την ψύχραιμη στάση του ιατρού και την αναλυτική ενημέρωση, ο μητρικός θηλασμός εγκαθίσταται σε πολύ υψηλό ποσοστό και συνεχίζεται για όσο διάστημα είναι επιθυμητό, χωρίς να δημιουργείται αίσθημα ενοχής στη μητέρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η προσέγγιση δεν είναι μονοδιάστατη, οι επιθυμίες της μητέρας λαμβάνονται υπόψη και η πρωταρχική επιδίωξη, η σωματική και ψυχική υγεία της δυάδας μητέρας – βρέφους, επιτυγχάνεται με την κατάλληλη καθοδήγηση.

Πιστός στην αρχή ότι η διαρκής εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της Ιατρικής και υποχρέωση κάθε ιατρού, ο παιδίατρος συμμετείχε πρόσφατα (2021) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες υγείας «Μητρικός Θηλασμός», διάρκειας 100 ωρών, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού στα πλαίσια της Εθνικής Πρωτοβουλίας Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού «Αλκυόνη», το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχή συμμετοχή στις εξεταστικές δοκιμασίες και συνολική βαθμολογία 94/100.

Χρήσιμα άρθρα σχετικά με το μητρικό θηλασμό!

  • Παιδιατρική σημαίνει

  • αγάπη για το παιδί,

  • κατανόηση για τον έφηβο,

  • αφοσίωση στην οικογένεια

Ιατρείο

25ης Μαρτίου 2
Παπάγος - Χολαργός
210 6542238
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 myped.gr All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.
Η ιστοσελίδα myped.gr έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε ιατρική οδηγία, διάγνωση ή θεραπεία του γιατρού σας ή άλλου επιστήμονα υγείας.
Οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας πρέπει να αναφέρει ρητά την πηγή και μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης του δημιουργού της.