• Υπηρεσίες
  • Σύγχρονες οδηγίες διατροφής

Σύγχρονες οδηγίες διατροφής

Η υγιεινή διατροφή του βρέφους, του παιδιού και του εφήβου επιδιώκεται ως καθοριστικό στοιχείο για την σωστή ανάπτυξη και την πρόληψη νοσημάτων κατά την παιδική - εφηβική ηλικία αλλά και την ενήλικη ζωή. Σε κάθε τακτικό ραντεβού, παρέχονται σύγχρονες οδηγίες διατροφής, πλήρως εναρμονισμένες με τις διεθνή βιβλιογραφία, με έμφαση στη διεύρυνση των γευστικών προτιμήσεων του παιδιού. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην ανάπτυξη υγιούς συμπεριφοράς σε σχέση με το φαγητό, ενώ παράλληλα αποτρέπονται συνήθεις εσφαλμένες τακτικές που επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα.

Οι συστάσεις για την παιδική και ειδικά τη βρεφική διατροφή αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα, η συνεχής, έγκυρη ενημέρωση να θεωρείται απαραίτητη. Με αυτό το στόχο, ο παιδίατρος ολοκλήρωσε πρόσφατα (2019 & 2020) δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα την Παιδική Διατροφή: Post Graduate Program in Pediatric Nutrition (in association with Boston University School of Medicine) και Early Nutrition Specialist Programme (offered by Ludwig-Maximilians University Munich).

Χρήσιμα άρθρα σχετικά με τη διατροφή

  • Παιδιατρική σημαίνει

  • αγάπη για το παιδί,

  • κατανόηση για τον έφηβο,

  • αφοσίωση στην οικογένεια

Ιατρείο

25ης Μαρτίου 2
Παπάγος - Χολαργός
210 6542238
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2020 myped.gr All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.
Η ιστοσελίδα myped.gr έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε ιατρική οδηγία, διάγνωση ή θεραπεία του γιατρού σας ή άλλου επιστήμονα υγείας.
Οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας πρέπει να αναφέρει ρητά την πηγή και μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης του δημιουργού της.